Pages

Wednesday, January 23, 2013

Jump aerobic "élménybeszámoló"




A jump aerobic lényege, hogy az edzésen mindenki egy kis trambulinon ugrálva végzi a gyakorlatokat.  Először meg kell szokni a trambulint, mert igen nehéz félguggolásban ugrálni rajta úgy, hogy nehogy leboruljon az ember. 

Bárányos Reni tartja az edzést kis csoportban. Jelenleg öt trambulinjuk van és ennek megfelelően egy órán négyen vehetnek részt. Kellemes hangulatban, pörgős zene mellett zajlik a 45 perces aerobic óra.

A gyakorlatok lényegében alap aerobic gyakorlatok, annyi különbséggel, hogy a trambulinon ugrálva kell azokat végrehajtani. Az alapgyakorlatok mellé gyilkos popsi és has gyakorlatok is társulnak, melyeket a trambulinra támaszkodva, vagy a trambulinra fekve kell elvégezni - hasizom gyakorlatnál ülve kell ugrálni, míg a popsi gyakorlatok esetén a kar is szerepet kap. Lásd a képen:


Nagyon intenzív edzésről van szó, az ember hamar elkezd izzadni, mivel nagyon hamar felmegy a pulzusa bárkinek aki elkezd ugrálni egy trambulinon. Edzés közben és utána éreztem minden egyes izomköteget, hogy feszül, illetve ég. Szerencsére, vagy bánatomra nem érzek akkora izomlázat mint vártam, sőt majdhogynem semmilyent.

Reni elmondása szerint ez egy kiváló zsírégető módszer és az ízületeket sem terheli annyira. Lényegében én nagyon élveztem ezt az órát, ami mindösszesen 750,- HUF-ba került. Örülök neki, hogy az elsők között kipróbálhattam ezt az edzést itt Martonvásáron, és annak is nagyon örülök, hogy nem kell több kilométert vezetnem csak azért, hogy egy pörgős fitnesz edzésen vehessek részt!


Az edző facebook oldalát belinkeltem, ha ha valakit érdekel jelentkezzen be egy edzésre! Megéri. 

A héten útjára indul a jump aerobic mellett egy köredzéses training is, melynek keretén belül a résztvevők például megismerkedhetnek a TRX-el is.

Mindenkinek csak ajánlani tudom bármelyik órájukat, de ez a tegnapi egy szenzációs és fárasztó élmény volt számomra. Az biztos, hogy jövőhéten hétfőn én megyek egy újabb ugribugrira!

Keress meg Instagram-on: @norcsikiss és nyomj egy like-ot a Chic ftom Thrift facebook oldalára. Ha bármilyen kérdésed van, akkor tedd fel a formspring-en. Már a Twitteren is megtalálsz: @norcsi_kiss

Find me on Instagram-on @norcsikiss and like Chic from Thrift on facebook. If you've got any quastion thank ask me on formspring. Also you can find me on Twitter @norcsi_kiss



6 comments:

  1. szép színed lett :)

    ReplyDelete
  2. majd én is kipróbálom ha lesz rá keret :D annyiért nem drága!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem drága és tényleg szuper jó :) bízhatsz bennem ;) nem mondanám, hogy jó, ha egyébként nem az :D

      Delete
  3. wow,tényleg jó lehet! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha van valahol lehetőséged, próbáld ki :) szuper jó, vicces és nagyon fárasztó :)

      Delete